Uitbreiding machinepark: rupskraan Volvo EC300EL

By scheffer-admin In Materieel No comments

Wegens aanhoudende vraag naar onze werkzaamheden hebben wij recentelijk ons machinepark uitgebreid met een Volvo EC300EL rupskraan. Deze ruim 34 ton wegende machine zal hoofdzakelijk worden gebruikt voor het laden van onze mobiele puinbreker, waar hij wekelijks duizenden tonnen puin en asfalt verwerkt. Ondanks dat is deze machine toch van alle gemakken voorzien, om zo indien noodzakelijk ook in de totaalsloop en infra te kunnen opereren.

In oktober van het afgelopen jaar namen wij al een Volvo EC380EL in gebruik. Het merendeel van ons machinepark bestaat al uit Volvo machines, de E-serie bevalt tot dusver zo goed waardoor wij wederom voor Volvo hebben gekozen. Ook deze machine is geleverd door Kuiken Emmeloord.

De EC300E rupsgraafmachine van Volvo Construction Equipment is een krachtige en efficiënte machine die minder brandstof verbruikt en een hogere productiviteit levert. De Volvo EC300E is uitgerust met geavanceerde technologieën, zoals Volvo’s unieke ECO-modus en een nieuw elektrohydraulisch regelsysteem, waardoor deze met minder brandstof meer werk kan verzetten. Ook deze machine is evenals onze EC380EL geleverd met een ”free-swing”. Door de free-swing is het mogelijk om de machine uit te laten zwenken zoals gewenst door de machinist, dit is door een speciaal aangelegd ventiel in te regelen.

Voor deze machine heeft BECO uit Vianen twee dieplepels met tanden ontworpen. Bij het ontwerp is rekening gehouden met slijtvastheid, robuustheid en efficiëntie. Daarnaast heeft BECO het bereik van de giek met ruim een meter verhoogt, door beide hefcilinders onder de giek te monteren, middels het oplassen van een console. Dit is ideaal voor het laden van de puinbreker wanneer de rupskraan met de rupsen nagenoeg gelijk staat met de puinbreker, wanneer wij de kraan dan in de sloop inzetten hebben wij tevens een hoger bereik.