Rond de bouwvakantie van 2021 heeft Scheffer Groep in opdracht van de Gemeente Eemsdelta de aanbesteding gewonnen voor de totaalsloop en asbestsanering van het voormalig Delfzicht ziekenhuis in Delfzijl. 

Tijdens de op de machinale sloop voorbereidende werkzaamheden is al het asbest verwijderd. Het vervuilde staalschroot is door PMC op een duurzame en milieuvriendelijke wijze volledig gerecycled. Op deze manier krijgt het vervuilde staalschroot een nieuw leven. Vervolgens zijn alle materialen gedemonteerd voor direct hergebruik of voor hoogwaardige recycling. Zo is er bijvoorbeeld 102.000KG aan metselstenen op locatie gesorteerd en schoon gebikt. Zie ook: Gevelstenen Delfzicht ziekenhuis 100% hergebruikt!

Inmiddels zijn we volop bezig met de machinale afbraak van de hoogbouw. Aansluitend hierop zullen wij alle funderingen en kelders slopen en wordt het vrijgekomen puin op locatie door ons bewerkt tot een nieuwe bouwstof.

Na vele maanden van ”onzichtbaar” werk gaat het nu écht hard. Het is een waar schouwspel om te zien hoe onze machinisten met hun grote machines korte metten maakt met het vele beton.

Kijk en geniet, want foto’s zeggen meer dan duizend woorden!

Scheffer Groep – Totaalsloop Delfzicht ziekenhuis Delfzijl – YouTube