Wederom heeft de Scheffer Groep een mooie, binnenstedelijke sloopopdracht uitgevoerd in het hartje van Zwolle. Ditmaal moest de voormalige bioscoop ”De Kroon” eraan geloven.

Een lastige klus, doordat het gebouw tussen twee gebouw stond. Daarnaast moest de onderste verdieping gehandhaafd blijven als basis voor de nieuwbouw van 39 appartementen. Doordat het gebouw enorm diep was, konden wij niet overal met onze grote sloopmachines bijkomen. Hierdoor hebben wij veel handwerk verricht, en daar waar wij konden kleine machines ingezet.

Het gebouw is letterlijk kaal geplukt en deel voor deel gedemonteerd.

Ook qua logistiek heeft een dergelijk project extra aandacht nodig. Hoe ga je de vrijkomende materialen en machines zo snel én veilig mogelijk de stad uit krijgen. Vooraf hebben wij de mogelijkheden tegen mekaar afgewogen en op basis hiervan een plan opgesteld. Zo stonden er bijvoorbeeld bij iedere logistieke beweging verkeersbegeleiders opgesteld.

In de afgelopen jaren hebben wij een tal van dergelijke complexe sloopwerken uitgevoerd, en kunnen/durven wij gerust te zeggen dat deze ons op het lijf geschreven staan.