In Wapenveld, strak tegen de IJssel, heeft Scheffer Groep in opdracht van een particuliere klant meerdere opstallen gesloopt. Op voorhand is al het aanwezige asbest vakkundig en veilig gesaneerd en is het asbesthoudend materiaal naar een erkende stortplaats gebracht. Ondanks de leeftijd van de te slopen opstallen vonden wij meerdere direct her te gebruiken materialen, zoals dakgoten, kozijnen, glas en deuren. Maar ook voor de 12 stuks houten spanten met een lengte van ca. 8 meter hebben wij een nieuwe eigenaar gevonden!

Enige tijd voor aanvang van onze werkzaamheden op dit project kwam bij ons de aanvraag binnen voor een dergelijke partij gebruikte houten spanten. Hoewel de maatvoering niet 1 op 1 overeenkwam met de aanvraag, hebben we dit toch in het ”nieuwbouw” plan weten op te nemen in samenspraak met een architect en bouwkundig aannemer. Hoe mooi is dat? Van oude boerenschuur in Wapenveld naar nieuwbouw in Hasselt!

Door vraag uit de markt en een goede samenwerking tussen de architect, bouwkundig aannemer en de sloopaannemer kunnen we dit soort circulaire successen creëren. Daarom zoeken wij veel meer van dergelijke donorgebouwen, groot of klein. Om al deze materialen voor hergebruik te kunnen aanbieden beschikken wij over een groot netwerk met afzetkanalen, maar die kan, mag én moet nog veel groter worden om zo het toenemende aanbod van materialen te ondervangen.

Beschikt u of een zogeheten ”donorgebouw” of bent u doorlopend of eenmalig opzoek naar materialen? Aarzel dan niet en neem gerust contact met ons op.