Nieuwe rupskraan: Volvo EC380EL

By scheffer-admin In Uncategorized No comments

Wegens uitbreiding van onze werkzaamheden hebben wij recentelijk ons machinepark uitgebreid, wederom met een Volvo EC380EL.

De machine is geleverd door SMT Emmeloord. Beco Vianen heeft het hoogtebereik vergroot met circa één meter door een console onder de giek te plaatsen. Ook de slotenbak (3000L), dieplepel (2800L) en puinriek (2600L) zijn geleverd door Beco. Verder zijn alle denkbare opties aanwezig op deze machine, zo hebben wij onder andere 3 camera’s gemonteerd, één aan de achterzijde (verplicht), één aan de rechterzijkant en één aan de lepelsteel voor het laden van vrachtwagens/containers. Alle standaard halogeen verlichting hebben wij vervangen voor LED. De achterruiten van de cabine zijn geblindeerd, om zo weerspiegeling in de displays te voorkomen, wat het zicht van de machinist zou belemmeren. Doordat er in de sloop vrijwel de meeste uitrustingstukken worden gebruikt heeft deze boordcomputer de mogelijkheid tot het opslaan van 18 hulpstukken, door een simpele selectie in de computer te maken regelt deze automatisch de juiste hoeveelheid liters/drukken. Uiteraard is de machine ook voorzien van een overdrukinstallatie.

Dankzij de duurzame Stage IV/Tier 4 Final D13-motor (12,8 liter, 6 cilinder), de nieuwe elektro hydraulische bediening en de Volvo-unieke ECO-modus is deze heavy-duty graafmachine goed voor een brandstofrendement dat 9 % hoger ligt.

Als eerste in onze vloot is deze machine uitgerust met het zogeheten ”OilQuick” snelwissel systeem. Dit maakt het wisselen van uitrustingsstukken vele malen makkelijker. Zo kan een tool binnen 12 seconden worden gewisseld, zonder dat de machinist hiervoor de kraan in en uit moet om de hydrauliekslangen los te koppelen.

Dit is de 3e Volvo E-serie binnen een jaar voor de Scheffer Groep. Vorig jaar oktober namen wij al een EC380E in gebruik, en in februari van dit jaar een EC300E.