Nieuwe opdracht! Totaalsloop vm. ziekenhuis-locatie Delfzijl.

By scheffer-admin In Uncategorized No comments

Met trots kunnen wij mededelen dat Scheffer Groep de aanbesteding voor de asbestsanering en totaalsloop van het voormalig Delfzicht Ziekenhuis in Delfzijl heeft gewonnen!

Scheffer Groep gaat in opdracht van de gemeente Eemsdelta de voormalig ziekenhuis-locatie in Delfzijl ontmantelen. Vanaf 5 juli zullen wij starten met deze omvangrijke klus. Onze werkzaamheden zullen dan doorlopen tot medio maart 2022. De totaal te slopen vloeroppervlakte betreft een kleine 25.000m2 en de te slopen inhoud van het gebouw een kleine 100.000m3.

Voordat we starten met de machinale sloopwerkzaamheden wordt eerst al het aanwezige asbest op verantwoorde wijze gesaneerd en afgevoerd. Aansluitend hierop wordt het gebouw gestript tot op het casco. Materialen die geschikt zijn voor hergebruik worden gedemonteerd en afgezet onder de diverse afzetkanalen. Overige stromen worden bij de bron gescheiden en afgevoerd voor recycling. In totaliteit komt er ca. 35.000 ton puin vrij welke wij op locatie gaan breken tot granulaat. Dit granulaat zullen we vervolgens via diverse afzetkanalen op verschillende nieuwbouw- en wegenbouwprojecten afzetten waar het zal fungeren als bijvoorbeeld fundatiemateriaal.

Wij danken onze opdrachtgever voor het welgestelde vertrouwen in ons bedrijf. Houd onze website of socials in de gaten voor het verloop van dit project.

Bekijk de foto’s onderaan deze pagina voor een impressie van de te slopen opstallen.

Een lach en een traan

Het Delfzicht ziekenhuis is een bijzondere locatie, met zoals ieder ziekenhuis een rijke historie. Een plek waar veel verdriet is geweest, maar ook zeker geluk en blijdschap. Het Delfzicht ziekenhuis staat sinds 1968 in het straatbeeld van Delfzijl en iedereen in en rondom Delfzijl heeft zijn of haar historie met deze plek.

Delfzicht sloot in de zomer van 2018 haar deuren en trok samen met het Lucasziekenhuis Winschoten in het nieuwe Ommelander Ziekenhuis Groningen in Scheemda. Sinds de sluiting is het pand in verval geraakt en het omliggende terrein is verloederd.

Klik hier voor meer geschiedenis over het Ommelander Ziekenhuis Groningen.

Wij zullen de opdracht met de hoogst mogelijke zorg uitvoeren, waarbij niet alleen wordt gedacht aan het milieu maar ook aan de omgeving en de Delfzijlenaren.