Forse CO2 Besparing 2020!

By scheffer-admin In Uncategorized No comments

In 2020 bespaarden wij maar liefst 42.272 kg CO2!

Bedrijfswagens en machines zijn onmisbaar voor onze bedrijfsvoering. Tegelijk is ons machine- en wagenpark onze grootste energieverbruiker en daarmee onze grootste bron van CO2-uitstoot. Omdat wij ons terdege bewust zijn van onze rol in de klimaatverandering, hebben wij als duurzame onderneming gekozen voor TRAXX Zero, een volledig CO2-neutrale brandstof die ook minder NOx en fijnstof veroorzaakt. Het afgelopen jaar reduceerden wij door deze aanpak maar liefst 42.272 kg CO2.

De duurzaamheidscertificaten die hiervoor zijn afgegeven vindt u hier.

Positieve effecten
Door een effici├źntere verbranding reduceerden we met TRAXX Zero het afgelopen jaar ons brandstofverbruik, en dus ook de CO2-uitstoot van onze dieselmotoren. Tevens heeft TRAXX Zero een positief effect op de uitstoot van schadelijke emissies zoals NOx (-9,5%) en fijnstof (-5,3%). Deze emissies hebben invloed op de lokale luchtkwaliteit en zijn dan ook belangrijk voor de gezondheid van onze medewerkers en omwonenden.

Netto geen CO2-uitstoot
Onze resterende CO2-emissie compenseert TRAXX door te investeren in gecertificeerde duurzame energieprojecten. Met het positieve CO2-effect dat hierdoor ontstaat, wordt onze eigen resterende CO2-uitstoot geneutraliseerd. Deze combinatie van CO2-reductie en CO2-compensatie zorgt ervoor dat onze dieselvoertuigen netto geen CO2-uitstoot meer veroorzaken.

CO2-compensatie project
Voor de CO2-compensatie steunt TRAXX een regionaal waterkracht project in de staat Himachal Pradesh, district Kullu, in India. De krachtige, natuurlijke stroming van de Malana rivier wordt er gebruikt om op duurzame wijze elektriciteit te genereren. Zo wordt de lokale energievoorziening minder afhankelijk van grijze stroom uit grote CO2-onvriendelijke kolencentrales.


Duurzame brandstofleveringen
Onze TRAXX leverancier, Dalhuisen Olie, spant zich actief in om ook de milieu-impact van haar brandstofleveranties te verkleinen. Zo heeft Dalhuisen Olie de Lean & Green Star voor duurzame logistiek behaald. Dit betekent dat zij in 5 jaar minimaal 20% minder CO2 hebben uitgestoten tijdens brandstofleveranties aan klanten. De resterende CO2-emissies worden gecompenseerd via het TRAXX Zero programma.

Wij zijn trots dat we met onze keuze voor TRAXX Zero CO2-neutrale diesel een concrete bijdrage leveren om de klimaatverandering tegen te gaan en de milieu-impact van onze werkzaamheden verkleinen.