Circulaire weegbrug voor locatie Hoogkerk

By scheffer-admin In Uncategorized No comments

Voor onze recycling locatie in Hoogkerk hebben wij zeer recent een ”nieuwe” weegbrug aangevoerd, welke wij aansluitend op de verdere indeling van het terrein zullen gaan plaatsen. Het mooie aan deze weegbrug is, is dat deze 100% circulair is!

Scheffer Groep is ongeveer anderhalf jaar geleden begonnen met de asbestsanering en totaalsloop van de voormalig varkensslachterij Hilckmann in Nijmegen. Deze werkzaamheden zijn inmiddels zo goed als afgerond en na diverse werkzaamheden aan omliggende terreinen was het nu zaak om de weegbrug te verwijderen, waarmee het laatste stuk van de slachterij voorgoed is verdwenen uit het straatbeeld van Nijmegen.

Vrijwel direct na aanvang van het sloopwerk vorig jaar, hebben wij een controle laten uitvoeren op de weegbrug waaruit bleek dat deze in een nog uitmuntende staat was. Tussentijds hebben wij een rec

ycling locatie geopend in Hoogkerk (Groningen), hiermee werd de herbestemming van de weegbrug al gauw gevonden.

Na alle voorbereidende werkzaamheden hebben wij 17 september het toch wel bijzondere hijswerk van de weegbrug en 3 betonnen dekken uitgevoerd. Aansluitend hierop heeft de complete weegbrug een reis gemaakt van 200 kilometer richting onze locatie in Hoogkerk, een imposant gezicht! Het totale gewicht van de weegbrug is 82 ton, waarvan de bak/kuip 46 ton weegt en de 3 losse dekken 12 ton stuk. De komende tijd zullen wij het terrein in Hoogkerk gereedmaken om de weegbrug te kunnen plaatsen en in gebruik te gaan nemen.

Het hergebruiken van de weegbrug is een mooi voorbeeld van duurzaam denken én doen! Eigenlijk doen we niet anders, iedere dag en op ieder project zoeken wij naar de meest duurzame oplossingen. Dit op het gebied van hergebruik, maar uiteraard ook verder dan dat. Zo voldoet bijvoorbeeld het grootste deel van ons wagen- en machinepark aan de strengste emissienorm die erop dit moment is. Door het gebruik van TRAXX-Zero brandstof is ons wagen- en machinepark daarbij ook nog eens 100% CO2 neutraal.

Scheffer Groep, samen werken aan morgen.