Al meer dan 5 jaar CO2 neutraal!

By scheffer-admin In Uncategorized No comments

Scheffer Groep werkt al meer dan 5 jaar CO2 neutraal! Dit doen wij door gebruik te maken van modern en zuinig materieel én door het gebruik van TRAXX Zero brandstof.

Begin 2017 is Scheffer Groep als één van de eerste bedrijven in Nederland gestart met het gebruik van TRAXX Zero, een 100% klimaat neutrale brandstof. Na een pilot hebben wij besloten om met ons gehele wagen- en machinepark uitsluitend gebruik te maken van TRAXX Zero.

Bedrijfswagens en machines zijn onmisbaar voor onze bedrijfsvoering. Tegelijk is ons machine- en wagenpark onze grootste energieverbruiker en daarmee onze grootste bron van CO2-uitstoot. Omdat wij ons terdege bewust zijn van onze rol in de klimaatverandering, hebben wij als duurzame onderneming gekozen voor TRAXX Zero, een volledig CO2-neutrale brandstof die ook minder NOx en fijnstof veroorzaakt. Het afgelopen jaar reduceerden wij door deze aanpak maar liefst 54.034 kg CO2 en compenseerden wij 1.322.823 kg CO2. Daarnaast zetten wij, waar mogelijk, steeds meer in op elektrificatie van onze vloot.

Ieder jaar wordt er een duurzaamheidscertificaat als bewijs van de compensatie verstrekt door onze brandstofleverancier Dalhuisen, zie hier het certificaat van 2021.

Met het gebruik van TRAXX Zero en het officiële duurzaamheidscertificaat loopt Scheffer Groep voorop in haar branche en kunnen wij ons een volledig klimaat neutrale onderneming noemen!